Maasland Groep

Technische training schakelmateriaal

woensdag, 02 september 2020

Deelnemer profiel: installateurs, servicemonteurs, projectleiders, calculatoren, bouwkundig installateurs en aannemers met weinig ervaring in het toepassen, plaatsen, monteren en onderhouden van elektrische vergrendelingen als deuropeners en elektromagneten.
Doel: na het volgen van deze cursus heeft de deelnemer een brede kennis van de diverse soorten schakelmateriaal en kan zelf bepalen welk type schakelcomponent in specifieke situaties wordt toegepast. Daarnaast heeft hij een breder inzicht gekregen in wat de mogelijkheden zijn met standalone toegangscontrole systemen.
Inhoud: u krijgt inzicht in verschillende schakelsystemen en u leert wat voor schakelmateriaal er nodig is voor bepaalde type vergrendelingen. Elektrische begrippen als spanning, stroom, weerstand en vermogen worden behandeld. Daarnaast worden diverse contacten en schakelingen behandeld zoals: potentiaalvrij contact, maak- en verbreekcontacten, puls- en continu contacten, serie- en parallelschakelingen, relais sturingen. Met deze kennis is het mogelijk een afgewogen keuze te maken voor het toepassen van de juiste schakelcomponent en hoe dit moet worden aangesloten. Bij standalone toegangscontrole worden zaken behandeld als het instellen en programmeren van mechanische en elektronische toegangscontrolesystemen. Samen met de kennis van het schakelmateriaal is de deelnemer in staat om zelfstandig een standalone toegangscontrolesysteem aan te sluiten op de diverse type vergrendelingen en randapparatuur.
Programma
9.30 – 10.00     Ontvangst met kennismaking
10.00 – 12.30     Uitleg schakelmateriaal (theorie en praktijk)
12.30 – 13.00     Lunch
13.00 – 15.00     Uitleg stand-alone toegangscontrole (theorie en praktijk)
Locatie
Maasland Groep
De Hoogjens 51 – 55a
4254 XV  Sleeuwijk