Veel gestelde vragen

A. Wat is de PC maat ?
De afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van het cilindergat.

 

B. Wat is de doornmaat ?
De afstand tussen het hart van het krukgat en de voorzijde van de voorplaat van het slot.

 

C. Wat is een dagschoot ?
De dagschoot is de aangeschuinde, verende schoot die met de duim kan worden ingedrukt en ervoor zorgt dat de deur sluit in de sluitplaat. De dagschoot bevindt zich meestal bovenin de voorplaat van het mechanische slot. De dagschoot kan worden bediend (ingetrokken) door een deurkruk en/of draaiknop. Indien het mechanische slot is voorzien van een “wissel” is de dagschoot ook te bedienen met een (cilinder) sleutel.

 

D. Wat is een nachtschoot ?
De nachtschoot is een rechthoekige schoot die ervoor zorgt dat de deur wordt vergrendeld in de sluitplaat. De nachtschoot bevindt zich meestal onderin de voorplaat van het mechanische slot. De nachtschoot kan worden bediend (open of dicht) door een (cilinder) sleutel.

 

E. Wat is het cilindergat ?
Het cilindergat is het peervormige gat waarin een europrofielcilinder kan worden gemonteerd. Het cilindergat bevindt zich in de zijkant van het slot, meestal onderin. Met de europrofielcilinder in het cilindergat wordt de nachtschoot bediend en via een “wissel” ook de dagschoot.

 

F. Wat is de cilinderschroef ?
Dit is de schroef waarmee via de voorzijde van de voorplaat van het slot de mechanische cilinder wordt vastgezet.

 

G. Wat is een krukgat of kruknoot ?
Het vierkante gat (8 of 9 mm) dat zich in de tuimelaar bevindt. De vierkantstift (krukstift) van het deurbeslag wordt door het krukgat gestoken om zo de dagschoot van het mechanische slot te bedienen. Het krukgat bevindt zich op de zijkant van het slot.

 

Wat is een sluitplaat ?
De stalen plaat wat in het kozijn tegenover het mechanische slot wordt gemonteerd. Deze sluitplaat heeft uitsparingen om de dagschoot en/of nachtschoot op te vangen.

 

Wat is een wisselfunctie?
Met een wisselfunctie wordt bedoeld dat via de mechanische cilinder de dag- en nachtschoot van het mechanische slot kan worden bediend.

 

Geen producten gevonden.

Toebehoren

Geen toebehoren

Downloads

Geen downloads

Veel gestelde vragen