Veel gestelde vragen

Wat houdt de VRIJZETFUNCTIE van het mechanische codeslot in?
Met de vrijzetfunctie kan het slot in een zogenaamde loopfunctie worden gezet. Dat wil zeggen dat de deur in dit geval is te openen zonder dat de code wordt ingetoetst. Wanneer het slot weer van de vrijzetfunctie wordt afgehaald is de deur weer toegankelijk nadat de juiste code is ingevoerd.

 

IP waarde
IP staat voor ‘’Ingress Protection’’, wat ‘’bescherming tegen binnendringing’’ betekent. Het eerste cijfer zegt iets over de bescherming tegen vaste stoffen en het tweede over de waterdichtheid. Hoe hoger de cijfers hoe beter beschermd.  Binnen het hoofdstuk Toegangscontrole kennen wij uitsluitend IP68. 

IP Bescherming tegen Omschrijving
IP6X Stofvrij Aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Volledige bescherming tegen stof.
IPX8 Waterdicht Blijft bruikbaar onder water onder opgegeven omstandigheden

 

IK waarde
IK waarde is de manier voor het aangeven van de slagvastheid en dus ook vandaalbestendigheid. Deze waarde wordt weergegeven van IK00 – IK10, hoe hoger de cijfers hoe groter de slagvastheid. Onze bekabelde paslezer is goedgekeurd volgens IK10.

IK Bescherming tegen Omschrijving
IK10 Schokken van 20J  Weerstand tegen schokken tot 20 Joule

 

Wat is een PULSCONTACT ?
Een pulscontact is een contact welke terugveert zodra de puls weg is. Bijvoorbeeld, een pulsschakelaar maakt alleen contact wanneer je hem indrukt. Zodra deze wordt losgelaten is het contact weer weg. Dit in tegenstelling tot een schakelaar, die blijft continue aan of uit. Dit is handig bij een lamp bijvoorbeeld.

 

Wat is een TOGGLE FUNCTIE ?
Een toggle functie is te vergelijken met een lichtschakelaar. Wanneer een code wordt ingetoetst of een pas wordt aangeboden zal het toegangssysteem continue schakelen totdat de code opnieuw wordt ingevoerd of de pas opnieuw wordt aangeboden.

 

Wat bedoelen wij met SEPARATE ELEKTRONICA ?
Wanneer wij een standalone paslezer of codetableau leveren, wordt er een printplaat bijgeleverd waar de lezer, de voeding en het elektrische slot op aangesloten kunnen worden. Deze elektronica wordt in de beveiligde omgeving geplaatst waardoor het systeem van buitenaf niet gemanipuleerd kan worden. Ook niet wanneer de lezer van de muur wordt gehaald.

 

Wat houdt een ANTI-PASS BACK in ?
De anti-passback functie zorgt er voornamelijk voor dat een gebruiker met een kaart een gebied niet opnieuw kan betreden wanneer deze niet eerst dit gebied heeft verlaten met deze kaart. Dit voorkomt de toegangsverlening tot een gebied door het doorgeven van een kaart aan een andere gebruiker.

 

Wat is PROXIMITY ?
Betekent letterlijk nabijheid. Een proximitylezer is een lezer die werkt met RFID-leestechniek. Een proximity kaartlezer werkt contactloos d.m.v. radio golven (RFID-techniek betekend Radio-Frequency IDentification). De proximity kaartlezer zendt constant een magnetisch veld uit. Op het moment dat er een kaart (met bijvoorbeeld een Mifare® chip) in dit veld komt zendt de kaart een unieke code naar de lezer. Dit signaal wordt vervolgens in de lezer verwerkt tot een actie. Bijvoorbeeld deur openen!

 

Wat is een INTERLOCK ?
Een interlock is een systeem welke ervoor zorgt dat twee (of meerdere) deuren welke op het systeem zijn aangesloten niet tegelijk open kunnen. Dit is bijvoorbeeld handig bij “schone ruimtes” van laboratoria, operatie kamers e.d.. Wanneer een eerste deur in een sluis wordt geopend kan de tweede niet worden geopend. Zodra de eerste deur dicht en vergrendeld is kan de tweede deur worden geopend.

 

Geen producten gevonden.

Toebehoren

Geen toebehoren

Downloads

Geen downloads

Veel gestelde vragen